And Here Comes The Night

Ons nieuwe album is verschenen!

Opgenomen in Sven Hammond’s Marmalade Studio en geproduceerd door Theo Olsthoorn. Backing vocals: Tamara Woestenburg en Nasomi Belle.

Het schilderij op de cover is van Inge Aanstoot.

“Een album dat de nacht voorspelt”

 

En hier recensie nummer twee! Dank aan Popunie.

 

Het eerste volledige studioalbum van psychedelische folkband Seven Stars Over Sicily, genaamd And Here Comes The Night, belooft een duistere en meeslepende ervaring te worden. Mijn eerste indruk van de cd is positief, de cover art ziet er perfect verzorgd uit: een kunstwerk van Inge Aanstoot bestaande uit donkergroene en donkerblauwe tinten die de toon zetten voor een album dat de nacht voorspelt.

 

Het openingsnummer, Undertow, bouwt dan ook verder op de sfeer die Inge Aanstoot heeft gecreëerd. Het nummer heeft een vrij lange duistere intro die eindigt met de meeslepende stem van zanger Daniel Blokker, een mooie stem die zeker bij een psychedelische folkband past. Na het ietwat trage nummer, brengt Smokin’ Gun net iets meer pit met zijn hardere intro en meer spanningsopbouw. Het album heeft een grotesk, bijna dramatisch effect.

 

Dat drama trekt door in Can I Make You Cry en Sorrowful Lady, waar de psychedelische invloeden uitspringen en veel gebruik wordt gemaakt van duistere songteksten. In Sorrowful Lady komen ook de folkinvloeden naar voren, waar de ietwat vrolijke folkdeuntjes contrast bieden aan het dramatisch effect van de psychedelische rock. Een interessante combinatie die goed werkt.

 

Alone Again springt eruit als het iets hardere, rauwere maar tegelijkertijd verleidende nummer. Het heeft meer opbouw dan de rest van de nummers, het bouwt namelijk op naar een muzikaal spektakel met snijdende gitaren en eindigt in stilte. Daar komt gauw More Than A Million Times achteraan: een song met een swingend intro, mede mogelijk gemaakt door een stel blazers, een nummer waar je bijna spontaan de tango op gaat dansen. Erg tof.

 

Shooting Star lijkt ons weer in rustiger vaarwater doen verkeren, maar niets is minder waar: Shooting Star heeft namelijk ook een fijn stukje snijdende gitaren voor de luisteraar, en een stukje intense psychedelica. Black Raven is misschien wel het meest duistere nummer van album, zoals de titel van het nummer ook suggereert. Het ontvouwt zich van een zwaar psychedelisch nummer tot een ware hard psychedelische rocksong.

 

From Your Lips geldt als een waardige afsluiter voor And Here Comes The Night en laat goed horen wat de band kan. Al met al biedt Seven Stars Over Sicily met dit album een professioneel, duister en zwaar psychedelisch album. Hier en daar een folkelement en een zwaar meeslepend, grotesk en dramatisch effect – op een positieve manier natuurlijk.

 

ROMY ROOMANS

 

Luister het album op Spotify.

Nieuw album And Here Comes The Night

“Met je ogen dicht geteletransporteerd ergens naar ‘t wilde westen waar een gier je op de voet volgt”

 

De eerste recensie is binnen! Dank aan Muzine.nl.

 

Zanger Daniel Blokker zingt zo lijzig en slepend in openingsnummer Untertow dat je je bijna willoos meegesleept voelt door de stroming. Seven Stars Over Sicily trakteert ons op een ambitieus klinkend nieuw album And Here Comes The Night. De band met stevige wortels in de Rotterdamse underground-scene leeft z’n fascinatie voor Amerikaanse rock uit in negen doorwrochte composities die mooi zijn vastgelegd met een brede instrumentatie. De productie en mix van Theo Olsthoorn weet al die sounds tot zijn recht te laten komen in wat bijeen bij vlagen een indrukwekkende stevige geluidsmuur vormt.

Prima samenzang, prettige gitaarpartijen vol melodielijnen en een sterke ritmesectie voeren de nummers onberispelijk uit. De wat hese ruwe stem van Blokker past goed in de rock met psychedelische tintjes die je met je ogen dicht zo teletransporteert naar ergens in het wilde westen van de VS waar een gier je boven je hoofd op de voet volgt. Knap werk!

 

WIM DU MORTIER

 

Luister het album op Spotify.

Nieuw album And Here Comes The Night